BERLINBARN - EN HISTORIA del 6 Remasterd

1958

DET HÄR ÅRET FÖDS JAG!

Om jag minns rätt var det på Virchow Krankenhaus i Västberlin. Tillverkad var jag tydligen i Schweiz, fast att jag blev tillverkad var inget som hanen i parningsakten hade en aning om. Det skulle han inte heller ha för lång, lång tid framöver.
 
Bildresultat för berlin virchow krankenhausFoto lånad via google
 
Man döper mig till Christian (mkt bra val), Manfred (roligt & udda värre, efter ett av alla barn min mormor födde, men som tyvärr dog i spädbarnsåldern), Friedrich (efter min morfar som dog nyårsafton året innan jag föddes), ja, och efternamnet är ju efter släkten på min biologiska mammas sida, Lehmann, ett hederligt gammalt tyskt efternamn, lika vanligt som Andersson, Svensson och liknande i Sverige.
Bildresultat för gammelgårdsgatan kisa
Fotot lånad via google
(ungefär längst upp  på högerkanten täcker pricken det gula tegelhuset)
 
På Gammelgårdsgatan i lilla Kisa i Östergötland börjar Maj-Britt och Lennart Larsson bygga sitt gula tegelhus. Samtidigt byggde flera av deras vänner och före detta skolkamrater sina hus på samma gata. Så man kan väl säga att det där och då lades grunden för den enastående, unika, både vad gäller den tiden det begav sig och tiden därefter, familjära stämningen jag skulle få komma till många år senare.
Man kan väl tänka sig att de som byggde sina hus på Gammelgårdsgatan vi den tiden, precis som de flesta andra nygifta i alla tider, drömde om en framtid med barn, något som tyvärr inte är alla förunnat.
Makarna Larsson var ett av de olyckliga paren som tyvärr drabbades av barnlöshet. Föga anade de då att jag skulle dyka upp i framtiden och förgylla deras liv.

 
Fram tills nu var "Södra Dalarnas Pastorsförbund" under ledning av Arne Singmyr och Bertil Olstenius ansvariga för hjälpverksamheten. Dess omfattning ökade allt mer och man ansåg att den framöver borde bli riksomfattande.
Arne och Bertil besökte därför den ansvarige för sociala frågor inom Svenska Missionsförbundet riksdagsmannen Einar Rimmerfors. Det gjordes en överenskommelse att Svenska Missionsförbundet och Svenska Baptistförbundet skulle svara för huvudmannaskapet under gemensam ledning av organisationen "Arbeitsgemeinschaft Skandinawischer Hilfsorganisationen in Deutschland" (skandinaviska hjälporganisationers arbetsgemenskap i Tyskland). Huvudansvariga ledare var socialsekreteraren i Baptistförbundet Harry Lönn och Missionsförbundets pastor Rune A. Blom. Antalet medarbetade blev allt större runt om i landet men verksamheten administrerades och styrdes från Stockholm.
 
 
 
T S C H Ü S S
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: