MITT LIV SOM KUND ......

...på AF - RELOADED

 

 
Dag ett

C var i den för honom ovana situationen att precis ha avslutat en tjänst som lärare, utan att ha någon ny anställning att återgå till efter en sommars välförtjänta lov, tillika semester.

Klok och vis (?), av tidigare erfarenhet förstod C att han måste tillkännage sig som arbetslös på A. Eftersom C levde under IT-ålderns förlovade decennier, började han med att informera sig via A:s hemsida hur detta tillkännagivande skulle gå till. C fann, bland mycket, mycket annat, följande informativa text:

Skriv in dig hos oss!
Är du utan jobb eller riskerar att bli? Besök oss för att skriva in dig – börja redan nu med att fylla i dina uppgifter. Söker du ersättning från a‑kassan måste du skriva in dig.

Ett klick vidare möttes C av följande vägledande upplysning:

Skriv in dig på Arbetsförmedlingen och ta del av vår service.
Vill du ta del av vår service kan du skriva in dig som arbetssökande hos oss på Arbetsförmedlingen. Du kan skriva in dig i förväg på webben - men kom ihåg att du måste besöka oss inom 14 dagar. Söker du ersättning från a-kassan måste du skriva in dig.

Det viktiga för C var i detta läge informationen om att kunna ta ett första steg hemifrån utan att fysiskt bege sig till självaste A.
Genom att följa de instruktioner A tillhandahöll på sin väl preparerade hemsida kändes vägen fram till registrering av C:s nuvarande omständigheter som enkel och smidig.

En vecka senare, i god tid för att följa uppmaningen ”men kom ihåg att du måste besöka oss inom 14 dagar” uppsökte C det ominösa (lat. ominosus, […] olycksbådande, ödesdiger) stället A.


Med tanke på tiden som förflutit sedan C senast beträdde denna högborg för så kallade arbetssökande, var det inte alls oväntat att igenkänningsfaktorn var minimal när C genom den tröga och faktiskt trista och sunkiga snurrdörren, trädde in i A:s förmak.

För övrigt var det samma trista, sunkiga snurrdörr som C gjort bekantskap med redan under medeltiden, vill säga för många, många år sedan (förresten, hur är det möjligt att A år 2012 fortfarande har en snurrdörr som aktiveras via handkraft ?!?).


Nu skedde en förvandling av C, som närmast kan liknas vid någon av de åtskilliga förvandlingsnummer som hjältarna i dagens enormt populära fantasyromaner utsätts för: genom en ”magisk” dörr förflyttas C från en värld till en annan, fenomenet kallas för ”parallella världar”.

Till skillnad från dessa böcker kan dock C, och troligtvis alla andra individer i liknande eller samma situation, inte benämnas hjältar utan borde, ja rentav måste, framställas som offer; offer i den meningen att man under de sekunder man vistas i övergången mellan de två parallella världar, i C:s fall den tidigare omtalade snurrdörren, avkläds alla hindrande personliga attribut, för att på andra sidan vakna upp utan möjlighet att påverka det som komma skall.

Förvandlingen är genomförd.
Komplett.
Total?

I fortsättningen var C inte längre subjekt, alltså tänkande, viljande och förnimmande jag, utan objekt.

Processen tar sin början!

 

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: