PENSIONÄRSRUNDA

 
Bristen på sysselsättning förde oss samman (för hans del åtminstone, som arbetslös har man ju fullt upp att slåss med AF den tid som bli över efter allt jobbsökande...).
En pappa till en av min dotters kompisar har nyligen blivit pensionär. I vetskap om min tillgång till tid (och garantin för trevligt sällskap förstås!) frågade han om jag inte var intresserad av lite "lagom motion".
Ja tack, gärna!
Så tog vi oss en trevlig promenad i vintersolen för några veckor sedan för att ta en fika i Café Sommarro som ligger väldigt vackert längs med Glomman här i Örebro. En fantastisk plats mitt i naturen med angränsande skog, billig fika och trevlig personal.
Ju närmare vi kom, desto mer tveksamma blev vi, om det överhuvudtaget var öppet så här års.
På parkeringen får vi då se ett antal bilar och vi kan skymta människor bakom fönstren lite längre bort.
Tur för oss, fikat var räddat (det var ju inte minst därför vi skulle promenera, men, psst, säg det inte till nån).
Vi beställde våra mackor och kaffe och hamnade mitt i en (salig?) blandning av  ENDAST damer 50+, 60+, 70+ som hade SYMÖTE!
Just DÄR och just DÅ!
Lite svårt att smälta in utan stickning.........
 
Idag 11.00 kommer den nyblivne pensionären för att hämta mig till ett nytt "promenadäventyr" och eftersom jag glömt fråga frugan om jag får låna hennes handarbete, kanske vi ska styra våra steg mot annat mål idag!
 

DEN SOM VÄNTAR PÅ ETT JOBB........KAN FÅ VÄNTA LÄNGE !

MEN
Här ser ni en man som väntat färdigt! På tisdag ska han nämligen:
 
                                                     #   inta ny mark
                                                     #   pröva vingarna igen
                                                     #   anta nya utmaningar
                                                     #   låta nya människor ta del av hans kompetens
                                                     #   bidra till människors utveckling & utbildning
                                                     #   inte längre falla samhället till last
                                                     #   börja ett nytt jobb
 
Ja, det är sant! Mannen ni ser ovan ska bidra så gott han kan med coaching och undervisning i svenska på "Eductus" här i Örebro minst fram till sista juni!
 
SOM OM OM DET INTE VORE NOG?!
 
All of a sudden (sv.: helt plötsligt) är det ett riv efter mannen! Hans tjänster efterfrågas i både Linköping och Uppsala, gärna med en gång, men senast till hösten. Den ena intervjun avlöser den andra.
Stress?
Nja, finns värre. Hellre den stressen, än stressen från "storebror AF".
DEN slipper mannen hur som helst ett bra tag framöver, kanske för all framtid. OM så blir fallet blir det fest! Det är ett löfte! En sådan svår förlossning är värd att firas!!!
 
Javisst ja........ÄNTLIGEN kunde mannen också ta sig en härlig joggingrunda i vårsolen igen efter en tids "sjukdom"........
                               ...........ibland finns det ingen gräns för vad som är möjligt......
 
 
 
 

 
 
 
 
 

DET GÖR ONT NÄR SCHEMAT BRISTER !


 
Inte nog med att höftböjare, ljumskar och alla möjliga muskler (varav en del på ställen där man aldrig trott att det ens fanns några), smärtar (OBS: det har INGET med åldern att göra!) under och efter löpning & träning. NÄHÄ, då ska man åka på en "influensa" också till råga på allt, med feber och hela baletten. Något jag inte drabbats av sen.......ca. artonhundrakallt när elden frös i spisen!
 
NU, när jag ÄNTLIGEN, för FÖRSTA gången i livet följer ett "TRÄNINGPROGRAM", för att känna mig ännu bättre förberedd inför ett officiellt lopp än nånsinn förut (eller överhuvudtaget förberedd om man så vill...).
 
Vad göra?
Jo! Efter "Tips från coachen" är det bara att hoppa allt vad träning heter och vänta på det fullständiga tillfrisknandet.
Sen, ja SEN, kan man träna som vanligt igen.
De missade passen/träningsenheterna då?
Blir det nåt nytt rekord?
Who knows?!
Who cares?!
I värsta fall (alltså om det mot förmodan & förväntan inte skulle gå så bra) har jag ju i alla fall något att skylla på......