SVENSKAR DUM I HUVUDET ?

"Jag tycker att svenskar som är födda efter att Palme mördades är dumma i huvudet!"
Citat ur "Dansa för oss" av Michael Nyqvist
 
Nej nej nej, det är inte Micke själv som sagt det, utan en svensk-chilensk man som gått på Harvard och inte besökt Sverige på över 20 år, typ.
Lite undrar man ju vad han menar mannen, säkerligen inte att alla svenska kvinnor, män och annat inte har någon hjärnkapacitet längre.
 
E L L E R  ?
 
 
Man har visserligen genom åren hört flertalet gånger att Sverige aldrig blev sig likt efter mordet på Palme, så sägs det då och då. Själv hade jag precis flyttat hit (83), så jag hade väl inte riktigt landat och kan inte påstå att jag hade den där totalkollen hur det var innan.
Däremot att det blivit sämre, gått utför sen dess, DET kan väl de flesta hålla med om.
 
E L L E R  ?
 
 
Huruvida samhället hade sett trevligare ut UTAN att Palme blivit ihjälmördad kan vi inte sia om! Jag menar hela världen verkar lite i upplösningstillstånd med krig, svält, eländes elände och ännu mer elände nästan överallt! Inte är det roligt alla gånger, om ens nån gång.
 
E L L E R  ?
 
 
Det jag kan tycka om svenskens utveckling de senaste decennierna har väl kanske inte heller så där omåttligt mycket att göra med självaste hjärnkapaciteten, även om det ligger nära till hands om man råka titta in i ett och annat tv-program.
 
E L L E R  ?
 
 
Jag har en kompis, nä nä, ingen låtsaskompis, utan en "real man"! Även han har sitt ursprung i gamla goda Germania.
Vi har ofta ventilerat situationen i Sverige och brukar jämföra mentalitet och liknande med det förr i tiden  delade Tyskland. I DDR som Östtyskland då hette, ville man bygga upp ett nytt samhälle efter andra världskriget. Människorna som levde då hade ett gemensamt mål, en vision, något att kämpa för. I Sverige kämpade Socialdemokratin i flera decennier för att bygga upp det "svenska folkhemmet". Alltså även här ett gemensamt mål, en vision något de flesta var överens om att kämpa för.
 
E L L E R  ?
 
 
Och idag?
Gemensamt mål?
Vision?
Något att kämpa för?
Föga, för att inte säga nada!
Om det är DET mannen menar, han med svensk-chilensk bakgrund,
är jag nog väldigt väldigt benägen
att hålla med.
Då är vi svenskar
"dumma i huvudet"!
 
E L L E R  ?
 
 övrigt:
o b s
märk väl
alla foton idag är egna
(om än äldre till gamla)
 
 
 
P U S S